Siguldas logo
DE EN RU LV
Sigulda aizrauj
11.12.2017 Diena
0o C, Vējš. 0 m/s
11.12.2017 Nakts
-1o C, DA Vējš. 5 m/s
12.12.2017 Diena
6o C, DR Vējš. 7 m/s

Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies norvēģu grupa „A-ha”!

Izjūtiet adrenalīnu, traucoties ar bobu ledainajā trasē!

Atklāj Gaujas senielejas ainavu no putna lidojuma ar Zērgli!

Siguldas Sporta centram vilinoši piedāvājumi - nāc ciemos!

Pasākumi Siguldas novadā decembrī

Meklēšana
Kartes un brošūras

Bukleti

Brošūras un audiogidi

lasīt vairāk

Galerija

Galerija

Foto, video galerija

lasīt vairāk

Rezervācija

Rezervācija

Rezervē naktsmītni

lasīt vairāk

Atsauksmes

Atsauksmes

Atsauksmes par Siguldu

lasīt vairāk

Rīgas – Gaujas reģions - Eiropas gastronomijas reģions 2017
Rīgas – Gaujas reģions - Eiropas gastronomijas reģions 2017

Rīgas-Gaujas reģions iegūst Eiropas gastronomijas reģiona titulu, veiksmīgi aizstāvot pieteikto kandidatūru starptautiskajai žūrijai.

Rīgas-Gaujas reģions šodien ieguvis iespēju 2017.gadā kļūt par Eiropas gastronomijas reģionu (European Region of Gastronomy). Līdzās Rīgas-Gaujas reģionam titulu ieguvusi arī Orhūsa un centrālā Dānija un Lombardijas reģions Itālijā.


Rīgas-Gaujas reģions, kura vadošais partneris ir Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB), bet sadarbības partneri – Gaujas nacionāla parka tūrisma klasteris, Siguldas novada Dome, Valmieras pilsētas pašvaldība un Cēsu novada pašvaldība – izstrādājis īpašu pasākumu un sadarbības programmu, ko kopīgi realizēs 2017.gadā.

Projekts galvenokārt vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu un Gaujas nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Vienlaikus projektā vērība tiks pievērsta izglītībai, pilsētu un lauku mijiedarbībai, veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdienu tradīcijām, restorānu un viesmīlības nozīmei un kultūrai, uzņēmējdarbībai, inovāciju nozīmei gastronomijā, ko īstenos katrs no projekta partneriem.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

„Gatavojoties kandidatūrai „Eiropas gastronomijas reģions”, kopīgi ar sadarbības partneriem tika izveidots īpašs koncepts Wild at plate (Ar dabu šķīvī – latv.val). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas mūsu pašu mežos, upēs vai pļavās aiz mājas loga. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, kopīgi ar sadarbības partneriem Eiropas gastronomijas reģiona titulu izvirzīsim kā 2017.gada prioritāti, visa gada garumā koncentrējoties uz gastronomiju un ar to saistītām aktivitātēm,” skaidro RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Eiropas gastronomijas reģiona tituls ik gadu tiek piešķirts diviem līdz trīs tīkla reģioniem. Tīkla dibinātāji ir septiņi reģioni no dažādām Eiropas valstīm: Ziemeļbrabantes province Nīderlandē, Orhūsa un centrālā Dānija, Bergamo reģions Itālijā, Provansas-Alpu-Azūra krasta apgabals Francijā, Barselonas province Katalonijā, Miņjo reģions Portugālē un Rīga, Latvija.

 

 

 


Balsošana:


Distanču slēpošanas trase
Livonijas ordeņa pils
Pasākumi
  1. Decembris 2017
    P O T C P S S
            01 02 03
    04 05 06 07 08 09 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30 31
Siguldas maršruti