Adrese:
Kontakti:
Darba laiks:

P:8.00 – 16.00
O:8.00 – 16.00
T:8.00 – 16.00
C:8.00 – 16.00
Pk:8.00 – 16.00
Se:9.00 – 15.00
Sv:slēgts

Degustāciju rezervācija jebkurā laikā

Cenas:

Degustāciju cena vienai personai:
7€ – 7 vīni;
3€ – degustējot tikai ābolu sulu;
bērniem bez maksas.
Minimālais cilvēku skaits grupā – 10 personas. Virs 25 personām degustācijas cena – 6 € no cilvēka.

Pieejamība:

“Zilver” vīnus gatavo pēc senām receptēm no pašu audzētām un lasītām ogām, augļiem un ziediem. Piedāvājumā ir vīni, dzirkstošie vīni un ābolu destilāts. Tiek darināts arī bezalkoholiskais dabīgais svētku dzēriens “Rabarber” ar dažādām garšām. “Zilver” vīnotava piedāvā nobaudīt darītos vīnus, starp kuriem noteikti atradīsiet savai gaumei atbilstošu.

Iepriekš piesakoties, iespējams vīndara pavadībā iziet visu vīna radīšanas procesu līdz pat sīkākajām detaļām. Programmā iekļauta ražotnes apskate, stāstījums par tradicionālo mājas vīnu tapšanas procesu, pēc tam degustāciju zālē katram vīnu vai vīnu destilātu degustācija, kā arī stāstījums par vīnu veidiem un vīna izejvielām Latvijā.

Papildus vīnu, destilātu un bezalkoholiskā dzēriena “Rabarber” degustācijām tiek piedāvātas arī kūku meistarklases. Kopā ar “Kūkas gardas” meistari būs iespēja izzināt gardo kūku un kūciņu pasauli, veidojot gaisīgos ogu zefīrus, izgreznojot pavlovas kūkas, sacenšoties toršu dekorēšanā un meistarojot popkūciņas.

Dalībnieku skaits: līdz 60 personām

Programmas ilgums: ekskursijas un degustācijas kopējais laiks ir 1,5 stundas

Zilver dzērienu darītava ir ģimenes uzņēmums, kurā strādā visa Zilveru ģimene.

Darītava savu darbību uzsāka 2009. gadā, tomēr tās pirmsākumi meklējami jau agrāk, deviņdesmito gadu sākumā, kad tika izveidota z/s “Pīlādži”, kas nodarbojas ar augļu koku un ogulāju stādu, kā arī ābolu un bumbieru audzēšanu. Pateicoties 2009. gada lielajai ābolu ražai, saimniecībā radās nepieciešamība domāt par augļu un ogu apstrādi un pārstrādi. Gluži vai likumsakarīgi tieši šajā laikā notika izmaiņas likumdošanā, kas atviegloja prasības tieši mazajiem vīna un citu alkoholisko dzērienu ražotājiem, tādējādi stādu, ogu un augļu audzēšanai saimniecībā pievienojot trešo nozari – ogu un augļu pārstrādi vīnā. Tagad saimniecības moto ir “no stāda līdz vīnam”, kas atspoguļojas arī pārsteidzošajā produktā “Ābols gūsteknis”. Tas ir pudelē izaudzēts ābols, kurš tiek apliets ar ābolu brendiju, radot Latvijā pirmo un vienīgo šāda veida dzērienu.

Patlaban Zilver dzērienu darītavā tiek ražoti vairāk kā 10 dažādu ogu, augļu un pat ziedu vīni. Tepat tiek ražots arī bezalkoholiskais svētku dzēriens “rabarber”, kura ražošanā netiek izmantoti konservanti. Ir atjaunots reģiona vēsturiskais dzēriens “Allažu ķimelis” un gaidāmi arvien jauni pārsteigumi, jo idejas nekad neapsīkst.

Zilver vīnotavā ir iespējams nobaudīt un iegādāties uz vietas darītos vīnus, starp kuriem noteikti atradīsiet kādu savai gaumei atbilstošu. Piedāvājam degustācijas arī lielām tūristu grupām, kurās iespējams aplūkot ražotni un vīndara pavadībā iziet visu vīna radīšanas procesu līdz pat sīkākajām detaļām. Dzērieni tiek baudīti omulīgā atmosfērā no stikla glāzēm ar siera uzkodām. Vasaras sezonā ir iespējams aplūkot “Ābolus gūstekņus” kokos. Pasākums ilgst no 1-1.5h.

Saimniecībā variet iegādāties Zilver dzērienus kā arī augļukoku un ogulāju stādus.

Degustācijas notiek latviešu, angļu un krievu valodās.

Jūsu ērtībai transportlīdzekļus var novietot saimniecības teritorijā, ieskaitot lielos autobusus.

Iespējamas arī izbraukuma degustācijas.

“Zilver” vīnus gatavo pēc senām receptēm no pašu audzētām un lasītām ogām, augļiem un ziediem. Piedāvājumā ir vīni, dzirkstošie vīni un ābolu destilāts. Tiek darināts arī bezalkoholiskais dabīgais svētku dzēriens “Rabarber” ar dažādām garšām. “Zilver” vīnotava piedāvā nobaudīt darītos vīnus, starp kuriem noteikti atradīsiet savai gaumei atbilstošu.

Iepriekš piesakoties, iespējams vīndara pavadībā iziet visu vīna radīšanas procesu līdz pat sīkākajām detaļām. Programmā iekļauta ražotnes apskate, stāstījums par tradicionālo mājas vīnu tapšanas procesu, pēc tam degustāciju zālē katram vīnu vai vīnu destilātu degustācija, kā arī stāstījums par vīnu veidiem un vīna izejvielām Latvijā.

Papildus vīnu, destilātu un bezalkoholiskā dzēriena “Rabarber” degustācijām tiek piedāvātas arī kūku meistarklases. Kopā ar “Kūkas gardas” meistari būs iespēja izzināt gardo kūku un kūciņu pasauli, veidojot gaisīgos ogu zefīrus, izgreznojot pavlovas kūkas, sacenšoties toršu dekorēšanā un meistarojot popkūciņas.

Dalībnieku skaits: līdz 60 personām

Programmas ilgums: ekskursijas un degustācijas kopējais laiks ir 1,5 stundas

Birkas:
degustācija meistarklase vīna darītava