Datums:
Adrese:
  • Siguldas novads

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, Siguldas novadā piemērotas aktivitātes būs iespējams atrast jebkurai gaumei, jo pasākumu klāstā šogad būs gan amatnieku tirdziņi, gan koncerti un teātra iestudējumi, gan īstena lustēšanās zaļumballēs gada īsākajā naktī.

Svētku nedēļa tiks aizsākta 18. jūnijā, kad Aleksandra parka estrādē Inčukalnā jau no plkst. 10.00 notiks amatnieku tirdziņš “Vasaras saulgriežos”, kurā būs iespēja iegādāties dažādus amatnieku darinājumus – izstrādājumus no koka, akmens, lina kleitas un galdautus, ziedu rotas un vainagus, kā arī dažādus gardumus svētku galdam. Tirdziņā uz vietas būs iespēja arī nogaršot dažādus tradicionālus un ne tik tradicionālus svētku ēdienus.

21. jūnijā plkst. 19.00 jāņabērnus viesos uzņems Jūdažu Bibliotēka un sabiedriskais centrs ielīgošanas koncertā “Līgo Latvija!”, kurā uzstāsies dziedātājs Andris Skuja.

22. jūnijā plkst. 17.00 Lēdurgas dendroparkā notiks mājražotāju tirdziņš, kurā spēlēs leijerkasti, būs iespēja uzzināt zāļu sievu gudrības, kā arī uzpīt savu skaistāko vainagu. Plkst. 20.00 Lēdurgas estrādē Liniņu leļļu saime aicina uz interaktīvu izrādi “Jāņi kopā ar Liniņu saimi”, bet plkst. 21.00 ikviens varēs izmēģināt roku pūdeļu veidošanā, siera siešanā un vītnes vīšanā. Savukārt plkst. 22.00 notiks saules pavadīšana un uguns iedegšana, sadziedāšanās un sadancošanās līdz rīta gaismai. Plkst. 24.00 notiks pūdeles pacelšana Kamolīša parkā, bet plkst. 2.00 tiks dedzināti uguns plosti Dzirnavu ezerā. No rīta plkst. 4.00 tiks sagaidīts saullēkts uz Aģes upes tilta, kur to vislabāk var redzēt.

Tāpat 22. jūnijā no plkst. 17.00 līdz 21.00 pie Krimuldas Tautas nama notiks zāļu tirgus “Nāc nākdama, Jāņu diena”. Zāļu tirdziņā ikvienam būs iespēja iegūt praktiskas iemaņas vainagu pīšanā, kā arī uzzināt siera rituļa siešanas noslēpumus un nogaršot svētku pīrāgus. Tirdziņā varēs iegādāties dažādus Latvijā ražotus produktus gan skaistumam un veselībai, gan vēdera priekam.

22. jūnijā plkst. 21.00 Mālpils pagastā, uz Mālpils muižas dīķa saliņas, uzstāsies komponists un mūziķis Raimonds Tiguls koncertprogrammā “Lec, saulīte!”Biļetes cena – 10, 15 un 20 eiro, ar Siguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā 20% atlaide. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centra un “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit.

Līgo vakarā, 23. jūnijāSiguldas pilsdrupu estrādē plkst. 19.00 būs iespēja noskatīties jau par tradīciju kļuvušo izrādi “Skroderdienas Silmačos”, ko uzvedis Ogres teātris. Pēc izrādes plkst. 22.00 Siguldas pilsdrupu estrādē sāksies Jāņu nakts zaļumballe, uz kuru ielūdz brāļi Auzāni un Līgo orķestris, kā arī dīdžejs. Biļetes cena uz abiem pasākumiem ir 10 eiro, neatkarīgi no tā, vai tiek apmeklēta tikai izrāde, vai tikai zaļumballe. Ar Siguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā 20% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

23. jūnijā uz Jāņu ielīgošanu kopā ar Ilmāru Miķelsonu un nakts zaļumballi ielūdz arī Inčukalns, aicinot viesoties Aleksandra parka estrādē.

Savukārt 24. jūnijā plkst. 18.00 Mores estrādē sāksies Jāņu dienas pasākums “Jāņu lustes Morē”. Sadziedāšanās un jokošanās šajā dienā notiks kopā ar Dailes teātra aktieru ansambli “Ilga” un Lailu Ilzi Purmalieti programmā “Krambambulis”. Turpretī par sadancošanos Jāņu nakts zaļumballē parūpēsies grupa “Mazā piektdiena”. Pasākuma laikā notiks arī dažādas Jāņu dienas “sacenšanās” – gan sievu nešanā kalnā, gan izturīgākā dancotāja titula noteikšanā. Vakara gaitā tiks noteikts arī varenākais siera ēdājs un Jāņu dziesmu zinātājs. Biļetes cena – 10 eiro, ar Siguldas novada ID karti 7 eiro.