Datums:
Adrese:
  • Siguldas pilsēta
Kontakti:

Lieldienu laikā, no 16. līdz 18. aprīlim, Siguldā jau sesto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls.

Radošas, interaktīvas šūpoles, izstādes un filmas, vides objekti, tradicionālais Zaķu skrējiens festivāla atklāšanā, mobilā spēle “izCilpo Siguldu”, un daudz citu pārsteigumu sagaidāmi festivālā Siguldas pilsētas sirdī.

Šūpoļu festivāla laikā Siguldas Svētku laukumā norisināsies arī Lieldienu tirdziņš, divu dienu garumā. Sestdien, 16. aprīlī, apmeklētāji varēs iegādāties gardumus svētku galdam, savukārt svētdien, 17. aprīlī, būs iespēja iegādāties noderīgas amata meistaru radītās lietas mājai un dāvanām, kā arī pašam kļūt par amatnieku Lieldienu radošajās darbnīcās.

16. aprīlis (13:00-17:00)
13:00 Šūpoļu festivāla atklāšana
-Latvijas bioloģiski sertificēto zemnieku saimniecību produkti – svaigi un pārstrādāti dārzeņi, augļi, piena produkti, olas, gaļa, maize un medus, mērces un kaņepju produkti.
-Vietējo amata meistaru un mākslinieku darinājumi – rotas, keramika, apģērbi, koka izstrādājumi, sveces un ziepes, pīti grozi, tekstilizstrādājumi, ziedūdeņi un eko kosmētika.
-Pusdienas pauzē – “Mr.Biskvīts” un “CheFarnce”, kā arī ukraiņu gatavots borščs par ziedojumiem!
-Darbnīcas bērniem – kokdarbnīca, mākslas darbnīca un sejas krāsošana ar bio krāsām!

17. aprīlis (11:00-16:00)
-Latvijas bioloģiski sertificēto zemnieku saimniecību produkti – svaigi un pārstrādāti dārzeņi, ogas, augļi, piena produkti, olas, gaļa, maize un medus.
-Vietējo amata meistaru un mākslinieku darinājumi – rotas, keramika, apģērbi, koka izstrādājumi, sveces un ziepes, pīti grozi, tekstilizstrādājumi, ziedūdeņi un eko kosmētika
-Pusdienas pauzē – “Mr.Biskvīts” un “CheFarnce”, kā arī ukraiņu gatavos borščs par ziedojumiem!
-Darbnīcas bērniem – kokdarbnīca, mākslas darbnīca un sejas krāsošana ar bio krāsām!

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.
© www.sigulda.lv