Datums:
Adrese:
  • Mednieku iela 3, Sigulda, Siguldas pilsēta, Siguldas novads, LV-2150
  • Saņemt norādes
Kontakti:
Cenas:

35.00 EUR

Biļetes

Aicinām klausīties īpašu divu Latvijā mīlētu mākslinieku – Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela koncertu Ziemassvētku noskaņās. 
Jānis Lūsēns atzīst, ka dziedātājs un skatuves mākslinieks, ar kuru visilgāk strādāts kopā, ir Zigfrīds Muktupāvels. Abu mūziķu sadarbība aizsākās 1985. gadā, kad Liepājas teātra uzvedumam “Māte un neitronbumba”, kurai Jānis Lūsēns rakstīja mūziku, vajadzēja galveno varoni – muzikālu un savdabīgu personību. Pēc uzveduma iestudēšanas radošā sadarbība turpinājās. Zigfrīds Muktupāvels ieņēma stabilu vietu Jāņa Lūsēna Liepājas ansamblī “Neptūns” un vēlāk grupā “Zodiaks”, ar kuru muzicējot tika sasniegti ievērojami panākumi: festivālā “Liepājas Dzintars” iegūtas gan Grand Prix, gan augstās pirmās vietas, gan īpašo viesu statuss.


Nākamā sadarbība bija rokoperā “Kaupēn, mans mīļais”, kuras libreta autore ir Māra Zālīte. Darbs tika iekļauts Latvijas kultūras kanonā. Abu mūziķu radošais ceļš turpinājās mistērijā “Sapnis un mīlestība”, koncertuzvedumā “Violets” ar Austras Skujiņas dzeju, kā arī “Leļļu operā”, kurā Zigfrīds atainoja meistaru Karlo. Tāpat komponists tieši Zigfrīda Muktupāvela balsij uzrakstījis dziesmu ciklu “Zelta sirds” ar Kārļa Skalbes dzeju un ciklu “Kad mīlestība dzimst” Ziemassvētku laikam. Šis cikls izpelnījās nedalītu skatītāju mīlestību, vēlreiz apliecinot, ka Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela satikšanās dzīvē un mūzikā nav nejaušība.