Koncerts “VĒSTULES NO ĪRIJAS”
Īru un latviešu mūzika – no tradīcijas līdz mūsdienām

Koncertprogramma, kurā apvienosies divi mākslinieki; dziedātāja, mūziklu aktrise Annija Putniņa un mūziklu dziedātājs no Īrijas – Tom Brandon. Abi mākslinieki satikās Londonas Karaliskajā Mūzikas Akadēmijā, kur apguva mūziklu dziedāšanu, un pēc studijām, Toms viesojās Latvijā, uzstājoties kā viesis Annijas pirmajā solo programmā “Ziemassvētki Brodvejā”, 2017. gadā.

  • 2022. gada decembrī izskanēja jauna koncertprogramma “Brodveja Diviem”, kur tika atskaņotas gan pasaulē labi pazīstamas mūziklu un filmu melodijas, gan arī tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.
  • 2024. gada oktobrī abi mākslinieki ir nolēmuši veidot koncertu, kurā Latvijas klausītāji tiktu iepazīstināti ar īru mūziku – tradicionālo un mūsdienīgo.

Koncerta pirmo daļu veidos īru tradicionālā mūzika un latviešu tautas dziesmu apdares, kā arī īpaši, komponista Jāņa Lūsēna skaņdarbi, kuri papildinās vakara noskaņu.

Savukārt, otrajā daļā varēs dzirdēt īru populārās mūzikas izpildītāju melodijas un latviešu mūziku, kas mīļa mums pašiem, un kas skan arī ārpus Latvijas robežām.

Šīs programmas galvenais mākslinieks ir Toms Brendons no Īrijas, kurš lieliski izpilda gan tradicionālo, gan populāro īru un pasaules mūziku. Kopā ar dziedātāju Anniju Putniņu veidosies saruna, kurā abi mākslinieki meklēs atbildes par kopīgo un atšķirīgo mūsu tautu tradīcijās un mūzikas valodā. Savukārt, vakara īpašais viesis būs komponists Jānis Lūsēns. Koncertā piedalīsies arī mūziķu grupa; pianists Raimonds Petrauskis, ģitārists Gints Smukais, stabules un īru flautas meistars Andis Klučnieks, sitaminstrumentālists Ernests Mediņš un vijolnieks Indulis Cintiņš.