Siguldas novads aicina baudīt novada karalisko rudeni un noteikt novada karaliskāko burgeri! Garšu konkurss “Siguldas novada Karaliskais burgers 2024” norisināsies no 10. oktobra līdz 10. novembrim. Šajā laikā novada viesiem un iedzīvotājiem ir iespēja nogaršot novada šefpavāru izlolotus un garšās noslīpētus burgerus vietējās kafejnīcās un restorānos, lai kopā izvēlētos novada izcilāko burgeru!

Apmeklējiet Siguldas novada kafejnīcas un restorānus, nogaršojiet piedāvājumus un balsojiet par saviem favorītiem. Balsot var klātienē, noskanējot QR kodu.

Uzvarētāji tiks izziņoti 12. novembrī, tāpēc aicinām izmantot iespēju piedalīties garšas piedzīvojumā, lai noteiktu Siguldas novada burgeru karali!

1. Kebab Factory 

Vai izmēram ir nozīme? Protams! KEBAB FACTORY piesaka Siguldas novada karaliskā burgera konkursam savu burgeru karali ar nosaukumu “King Factory”, kas pārsteidz ar jaudīgo izmēru un sulīgumu. Divas liellopa gaļas kotletes savienojumā ar dārzeņiem, pufīgo brioš maizīti, bekonu un staipīgo sieru rada fantastisku garšu kombināciju. 

Sastāvdaļas

Divas 160 gramu Latvijas bioloģiskās liellopa gaļas kotletes, salāti, mērcītes, tomāti, sīpoli, dubultais bekons, sīpolu gredzeni, kausēts siers, Čedaras siera mērce, grauzdēta brioche maizīte.

Cena

13.00 eiro

Darba laiks

Katru dienu no 9.00 līdz 21.00.

Krišjāņa Valdemāra iela 2, “Jāņa tirgus”, Sigulda


2. Ezītis Miglā

EZĪTIS MIGLĀ piesaka Siguldas novada karaliskā burgera konkursam Ezīša Top! Top! burgeru ar nosaukumu “Mačo burgers”! Tas ir sulīgs, mutē kūstošs un papildināts ar kukurūzas čipšu kraukšķi, kas izceļ burgera garšas baudījumu. Nobaudi un balso!

Sastāvdaļas

Liellopa gaļas kotlete, čedaras siers, halapenjo, bekons, kukurūzas čipsi, tomāts, marinēts gurķis, ledus salāti, BBQ mērce, Ezīša asā mērce.

Cena

7.50 eiro

Darba laiks

Pirmdiena 12:00-21:00
Otrdiena 12:00-21:00
Trešdiena 12:00-21:00
Ceturtdiena 12:00-21:00
Piektdiena 12:00-2:00
Sestdiena 12:00-3:00
Svētdiena 12:00-21:00

Rūdolfa Blaumaņa iela 2a, Sigulda


3. Melnais Pipars

Rudens Smashburgeru ar ceptām sēnēm un trifeļu majonēzi, kas gatavs iekarot sirdis un vēderus!

Burgers apvieno sulīgu, grilētu, Latvijā audzētu dubulto liellopa gaļu ar kūstošu sieru, ceptām sēnēm un trifeļu majonēzi, kas ienes rudens dziļumu un izsmalcinātību katrā kumosā. Maigā sviesta burgermaize ir ideāls ietvars bagātīgajai garšu buķetei. Šo meistarstiķi izstrādājis “Melnais Pipars” saimnieks – the chief Ojārs Deksnis, kurš ar aizvedīs Tevi rudens garšu simfonijā!

Sastāvdaļas

Sviesta burgermaize, divas Latvijā audzēta liellopa gaļas kotletes, dažādu salātlapu mikss, trifeļu majonēze, ceptas sēnes, dubultais Čederas siers, marinēts gurķis.

Cena

11.00 eiro, komplektā ar lielajiem Steak house frī kartupeļiem 14.00 eiro

Darba laiks

No 9:00-20:00, svētdienās no 9:00-19:00

Grilbārs “Melnais Pipars”, “Jāņa tirgus”, Valdemāra iela 2, Sigulda


4. Viesnīca “Sigulda” restorāns

Burgers Latviskais – Latvijas garšas meistardarbs. Šis burgers piedāvā sulīgu 100% Latvijas jaunlopa gaļu, ko papildina lēni gatavota cūkas pavēdere ar medu un sinepēm. Garšas buķeti bagātina brūkleņu ketčups un viegli saldena ķirbju maize. Kraukšķīgumu piešķir cepti sīpolu gredzeni. Asie burkāni un ceptas bietes rada izsmalcinātu garšas līdzsvaru.

Perfekts vietējo garšu apvienojums katrā kumosā šefpavāra Aigara Šāvēja precīzā trāpījumā!

Sastāvdaļas

100% Latvijas jaunlopa gaļa, lēni gatavota cūkas pavēdere ar medu un sinepēm, brūkleņu ketčups; ķirbju maize; ceptas bietes; asie burkāni; cepti sīpolu gredzeni.

Cena

16.00 eiro

Darba laiks

Svētdiena – Ceturtdiena: 12:00 – 21:00 Piektdiena, Sestdiena: 12:00-22:00

Viesnīcas “Sigulda” restorāns, Pils iela 6, Sigulda


5. Murr….cafe

Šī “Kaķīškalna” burgera recepte ir nākusi no gleznainās Kurzemes. Burgers ir īsts meistardarbs gardēžiem: sulīga Angus gaļa, kas izslavēta ar savu izcilību, tiek apvienota ar krēmīgu īru govs sieru, kas piešķir izsmalcinātu garšu niansi. Laimā fermentēti sīpoli piešķir burgeram vieglu citrusu skābumu un saldenu pikantumu. Garšu simfoniju ieskauj svaigi cepta dabīgā ierauga burgermaize, piešķirot burgeram nevainojamu tekstūru.

Perfekta izvēle tiem, kas vēlas piedzīvot izsmalcinātu burgera baudījumu!

Sastāvdaļas

Angus liellopa gaļa, īru govs siers, laimā fermentēti sīpoli un dabīgā ierauga burgermaize.

Cena

10.00 eiro

Darba laiks

Katru dienu no 11:00 līdz 20:00

Murr…cafe, Senču iela 1, Kaķīškalns, Sigulda


6. Ģimenes restorāns “Āvenija Nr.9

Ģimenes restorāns “Āvenija Nr.9” ar prieku piedāvā īpašo Meža burgeru, kas apvieno izsmalcinātas rudens garšas un vietējas izcelsmes sastāvdaļas. Sulīga brieža gaļa kopā ar kraukšķīgu bekonu un kūstošu kūpinātu sieru veido perfekti sabalansētu garšas buķeti. Garšas dziļumu piešķir aromātiskas meža sēnes un saldi karamelizēti sīpoli, kas saplūst ar pikanto mārrutku-baraviku mērci. Burgers tiek pasniegts kopā ar kraukšķīgiem načo čipsiem, radot patīkamu tekstūru kontrastu. Nogaršo, iemīlies rudens garšās un saki paldies šefpavāram Mārtiņam Šubem!

Sastāvdaļas

Brioš burgermaize, māruttku-baraviku mērce, karamelizēti sīpoli, brieža gaļa, bekons, kūpināts siers, meža sēnes.

Cena

12.50 eiro

Darba laiks

Svētdiena – Ceturtdiena: 11:00 – 21:00

Piektdiena – Sestdiena: 11:00 – 22:00

Pils iela 9, Sigulda


7. “Burgers 66”, Ragana

Leģendārais Sicīlijas burgers ir īsts gardēžu piedzīvojums, kur katra sastāvdaļa ir pārdomāta līdz sīkumam. Sulīga Latvijas liellopa gaļas kotlete ir šī burgera sirds, ieslēpta tumšajā ciabatā, kas piešķir unikālu tekstūru katram kumosam. Slepenā burgera mērce pievieno īpašu garšas niansi, savukārt mocarella un bazilika pesto harmoniski saspēlējas, radot izsmalcinātu Vidusjūras garšu. Šo brīnumaino ansambli papildina trifeļu balzamiko krēms. Nogaršo un balso par novada karaliskāko burgeri!

Sastāvdaļas

Latvijas liellopa gaļas kotlete, tumšā ciabata, slepenā burgera mērce, mocarella, bazilika pesto, trifeļu balzamiko krēms, rukola, ledus salāti, marinēts gurķis, tomāts, sarkanie sīpoli.

Cena

8.00 eiro

Darba laiks

Pirmdiena līdz ceturtdiena no 11.00 līdz 20.00

Piektdiena, sestdiena no 11.00 līdz 21.00

Svētdiena no 11.00 līdz 20.00

Ja vēlies pasūtīt ēdienu, veikt rezervāciju vai noskaidrot par dienas speciālajiem piedāvājumiem, zvani darba laikā +371 20007776

“Ceļtekas”, Ragana, Siguldas novads


8. Mālpils muižas restorāns

Cēlais muižas brieža gaļas burgers – izsmalcināts Latvijas dabas garšu piedzīvojums. Sulīga, lēni gatavota brieža gaļa no Siguldas novada mežiem apvienota ar atsvaidzinošām brūklenēm, radot perfektu garšas līdzsvaru.

Šo burgeru radījusi Aija Gabrāne, Mālpils muižas restorāna šefpavāre, kura iedvesmu rod Latvijas dabā. Piedalās Novada zelta burgera kategorijā, izceļot vietējās veltes un kulināro izcilību. Piedzīvo Siguldas novadu garšās!

Sastāvdaļas

Galvenais uzsvars tiek likts uz lēni gatavota brieža gaļu un brūklenēm.

Cena

15.50 eiro

Darba laiks

Pirmdienas SLĒGTS

Otrdienas 12:00 – 20:00

Trešdienas 12:00 – 20:00

Ceturtdienas 12:00 – 20:00

Piektdienas 12:00 – 22:00

Sestdienas 12:00 – 22:00

Svētdienas 12:00 – 20:00

Pils iela 6, Mālpils pagasts, Siguldas novads


9. Restorāns “Gadalaiki”

Restorāna “Gadalaiki” komandas rūpīgi izstrādātais Brieža gaļas burgers ir radīts, domājot par rudens un ziemas sezonas garšām. Sulīga brieža gaļa apvienota ar pašu gatavotu sarkano sīpolu čatniju, svaigiem dārzeņiem un kūstošu čedara sieru, kas iesaiņoti mīkstā brioš maizītē. Šis burgers piedāvā pārbaudītas vērtības un sezonas garšu harmoniju.

Sastāvdaļas

Brieža gaļa, Brioša maizīte, pašu gatavots sarkano sīpolu čatnijs, svaigi dārzeņi, kūstošs čedara siers. 

Cena

15.00 eiro

Darba laiks

Pirmdiena – Ceturtdiena: 16.00-22.00

Piektdiena: 14.00-23.00

Sestdiena: 12.00-23.00

Svētdiena: 12.00-22.00

SPA viesnīca “Ezeri”, Siguldas novads


10. KLIKK centra Klikk cafe

Pilnīgs KLIKK – burgers, kas rada īstu garšu sprādzienu!

Uz vietas ar īpašu rūpību gatavota zeltaini apgrauzdēta kraukšķīgā vista, ietīta gardā Brioche maizītē. Kraukšķīgie dārzeņi un mērce lieliski paceļ garastāvokli un ierauj garšu piedzīvojumā. Lielopu gaļas cienītājiem iespējams izvēlēties arī sev iemīļotu sastāvdaļu. Kā maltītes noslēgums, komplektā ietilpst frī kartupeļi.

Sastāvdaļas

Kraukšķīgā vista, Brioche maize, dārzeņi, mērce, kūstošs siers.

Cena

8.00 eiro burgers / 11.00 eiro burgera komplekts ar frī

Darba laiks

Pirmdiena: slēgts

Otrdiena – Piektdiena: 14.00-20.00

Sestdiena – Svētdiena: 10.00-20.00