Siguldas novada uzņēmējs “Rehtšprehera siers” kļuvis par vienu no dalībniekiem jaunajā Latvijas kulinārā tūrisma iniciatīvā – projektā “Siera ceļš”, ko īsteno Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Latvijas siera ražotājiem. Projekta mērķis ir veicināt Latvijā ražotā siera atpazīstamību un virzību tirgū, apvienojot siera ražotājus sadarbībai, zināšanu apmaiņai un kopīgai mārketinga platformai kulinārā tūrisma ietvaros.

Projekts tapis ar Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta atbalstu un tā laikā plānots izveidot vienotu interneta platformu “Siera ceļš”, kā arī īstenot mārketinga kampaņas, seminārus, degustācijas un festivālus, kas cels Latvijas siera prestižu gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.

Siguldas novadā, no pašu ganāmpulka govju piena rīta slaukuma gatavo sierus pēc Itālijas siera meistaru receptēm saimniecībā “Mazlauri”, kur top Rehtšpehera sieri. Saimniecība piedāvā ekskursiju, kā arī iepazīstina ar sieru un tā tapšanu, piedāvājot 8 siera veidu degustāciju. Uzzini vairāk – šeit.