20. janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais gastronomijas festivāls Siguldā “Ziemas garšu svinēšana”. Pasākumā no plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt labāko Siguldas novada un Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus. Ziemas izaicinājumā, kas notiks jau sesto reizi, piedalīsies un uz uguns ēdienus gatavos šefpavāri no atzītākajiem restorāniem: “Entresol”, “Ferma”, “Kungu Rija”, “Mālpils muižas restorāns”, “Hotel Sigulda” restorāns, gastrogrilbārs “Kokos”, “Mr. Biskvīts” un “Bīriņu pils restorāns”.
Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās arī vietējie novada garšu ražotāji – vīna meistari “Zilver dzērienu darītava” un Krimuldas muižas vīni “Cremon”, “Sortus” veselīgās ogas, “Bliss Gelato” pārsteidzošo garšu saldējumi, aromātiskā Siguldas “SmartCoffee Roastery” kafija un “DabLab” dabīgās sulas spēkam, enerģijai un imunitātei. Par mūzikas un danču atmosfēru pasākuma laikā gādās vitālā etno-popa grupa “Tautumeitas”, muzikālo resgaļu banda “Rahu The Fool” un Dj Edgars Bercis.
Ziemas mirdzošo skaistumu izcels ledus meistaru radītie pārsteigumi un ledus seifs, kurā absolūtā drošībā būs noglabāts nākamā festivāla īpašais produkts. Gardēžu karstās sirdis atdzesēs unikālās ledus glāzēs pasniegti dzērieni maģiskajā “Ledus vīni” ledus bārā. Par viesu labsajūtu, baudot plašo piedāvājumu, parūpēsies dzīves garšu pazinējs Valters Krauze.
“Viss būs bietē!”, jo festivāla zvaigzne jeb īpašais produkts, ko šefpavāri šajā reizē iekļaus receptēs, būs – biete. Tieši šo veselīgo dārzeni pērn garšu meistari izkala no slepenās ledus lādes.
Gadu iesāksim garšīgi un svētki vienlaikus turpinās iezīmēt Siguldas “zaļo” raksturu, proti, festivālā tiks izmantoti tikai videi draudzīgi trauki. Savukārt teritorijā pieejamo amatnieku darbnīcās varēs apgūt dažādas prasmes un iepazīties ar produktiem, kas radīti tepat, Siguldas pils kvartālā.
Lai gastronomisko pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem!
“Ziemas garšu svinēšana” ir gastronomijas festivāls, kas Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā noritēs jau sesto reizi, aicinot apmeklētājus ļauties gardēžu piedzīvojumam, ziemas viducī izbaudot Siguldas novada un Rīgas–Gaujas reģiona labāko restorānu uz dzīvas uguns gatavotās maltītes. Ēdiena gatavošanā tiek izmantotas vietējā reģiona sezonai raksturīgas sastāvdaļas.