Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs aicina pieteikties dalībai pasākumā “Mājas kafejnīcu dienas”, kas šajā gadā notiks 12. un 13. augustā. Pasākumā aicināti piedalīties Siguldas novada uzņēmēji, kā arī iedzīvotāji, kuri vēlas atvērt savas mājas vai saimniecības durvis un uzņemt viesus, cienājot ar saviem visu laiku iemīļotākajiem ēdieniem. Pieteikšanās norisinās no 1. līdz 30. aprīlim, aizpildot anketu tiešsaistē.

Šī gada pasākuma nosaukums un vadmotīvs ir izvēlēts “Bērnības garša”, tā ļaujot izjust Siguldas novada autentisko garšu, kas saistās ar mūsu neizgaistošajām un mazliet nebēdnīgajām bērnības atmiņām. Pasākuma laikā lauku saimniecības, uzņēmēji un vietējo kopienu entuziasti uzņemot viesus, pārtaps par mājas kafejnīcām. 

Ver pagalma durvis, aicini viesus un iepazīstini ar savas ģimenes vērtībām un gardajām ēdienu receptēm!

“Mājas kafejnīcu dienas” sniegs ne tikai iespēju nogaršot vietējos ēdienus un dzērienus, baudīt unikālu un viesmīlīgu atmosfēru, bet arī  piedāvās kultūras programmu ar nelieliem koncertiem, priekšnesumiem, amata prasmju apgūšanu, degustācijām, saimniecību iepazīšanu un citām aktivitātēm. Pieteikšanās norisinās no 1. līdz 30. aprīlim, aizpildot anketu tiešsaistē.

Pēdējos divus gadus pasākums norisinājies ar vērienu visā Latvijas teritorijā, savukārt Siguldas novadā pērn īpašus piedāvājumus bija sagatavojuši 12 dalībnieki.

Aicinām ikvienu Siguldas novada saimi, ģimeni un kopienu pieteikt dalību “Mājas kafejnīcu dienās”, radot prieku un kopības sajūtu. Dalība pasākumā ir lieliska iespēja arī uzņēmējiem un tūrismā iesaistītajiem veidot atpazīstamību, prezentēt savu produkciju un pakalpojumu.

Mājas kafejnīcu dienas ir reģionāla tūrisma galamērķa popularizēšanas pasākums, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar “Lauku ceļotāju”. Pasākums norisināsies visā Latvijā no jūlija līdz septembrim, atšķirīgos datumos pēc katra novada vai teritorijas ieskatiem. Pirms pasākuma norises plānoti arī informatīvie semināri dalībniekiem, tostarp par sanitārajām prasībām un pārtikas drošību.