Noslēdzot Bioloģiskās pārtikas mēnesi, šīs nedēļas nogalē vairākas bioloģiskās saimniecības un pārstrādes uzņēmumi dažādos reģionos vērs durvis, dodot iespēju ikvienam izzināt bioloģiski sertificētu produktu tapšanas stāstus. Siguldas novadā uz atvērto durvju dienu sestdien, 30. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 15.00 aicina Rāmkalnu “BIO maiznīca” un saimniecība Krimuldas pagastā “Absolūts ēd”.
Siguldas novada Inčukalna pagastā durvis apmeklētājiem vērs Rāmkalnu “BIO maiznīca”, kas piedāvā ne tikai pēc senām receptēm no bioloģiski sertificētām izejvielām gatavotu tradicionālo rudzu maizi, ko cep īstā malkas krāsnī, bet arī Itālijai un Francijai raksturīgus maizes veidus – čabatas un bagetes. Turklāt saimnieks Viktors Grūtups pats audzē arī rudzus, no kā gatavo miltus maizes cepšanai.
Savukārt Lipsku ģimene saimnieko Siguldas novada Krimuldas pagastā. Saimniecībā “Absolūts ēd” nepilnos piecos hektāros no agra pavasara līdz vēlam rudenim aug bioloģiskie dārzeņi, bet populārie mikrozaļumi pieejami arī ziemas sezonā. Ilze un Juris Lipski savā daudzveidīgajā bioloģiskajā saimniecībā gatavo arī dārzeņu, zaļumu, ogu un sēņu pulverus, kā arī dažādas sukādes.
Bioloģiskajā septembrī ar dažādām aktivitātēm un kampaņām Eiropas Savienībā tiek veicināta izpratne par bioloģiskās lauksaimniecības priekšrocībām, piemēram, lielāku spēju pielāgoties klimata pārmaiņām, bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, augstākiem dzīvnieku labturības standartiem, tīrāku vidi un veselīgāku sabiedrību, izslēdzot ķīmisko pesticīdu ietekmi.