Zemnieku saimniecība “Mazlauri” ir dibināta 1993. gadā un nodarbojas ar piena lopkopību. Kopš 2016. gada saimniecībā sākās siera ražošana.
Siers ir unikāls ar to, ka tiek ražots no tikko slaukta, nepasterizēta un arī nedzesēta savu gotiņu piena. Goudas un Taleggio tipa sieri tiek ražoti pēc itāļu receptēm un tiek gatavināti 2-4 mēnešus pēc tradicionālām metodēm, pareizā mitrumā un temperatūrā.
“Mazlauri” piedāvā ekskursiju pa saimniecību, kā arī iepazīstina ar “Rehtšprehera sieru” un tā tapšanu, piedāvājot arī 8 siera veidu degustāciju.
Ekskursijām pa saimniecību iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta!
Ekskursijas tiek vadītas latviešu vai krievu valodā. Aptuvenais vienas ekskursijas ilgums 1 – 1,5 h.